Simon van Woerden

Simon van Woerden

I'm a New York City based freelance reporter and consultant, interested in development journalism and journalism development.

  • 61
    stories
  • 51K
    words
61
stories for
11
publications
Simon van Woerden's stories for
Show all
Stringio article
elsevier.nl

Vingerafdrukken alle Nederlanders in één database

Vingerafdrukken die vanaf maandag in Nederlandse paspoorten komen te staan, mogen ook in een centrale database worden opgeslagen. Dat besliste het Europese Hof voor de Rechten van de Mens vandaag.

Stringio article
elsevier.nl

Cannabis ook bij licht gebruik zeer schadelijk

Ook af en toe een jointje roken is schadelijk voor de hersenen en kan schizofrenie, psychoses en geheugenproblemen veroorzaken.

Stringio article
elsevier.nl

Elsevier.nl - Buitenland - 'Verband schutter Fort Hood en Al-Qa'ida'

Majoor Nidal Malik Hasan (39), de Amerikaanse legerpsychiater die vorige week dertien mensen doodschoot op de Amerikaanse basis Fort Hood in Texas, had e-mailcontact met een radicale imam die in verband is gebracht met een van de terroristen van elf september.

Stringio article
elsevier.nl

Elsevier.nl - Carrière - Mediteren in de baas z'n tijd

Meditatie was altijd voor hippies en geitewollensokken-types. Maar op de werkvloer stijgt de acceptatie van de ontspanningstechnieken. Wetenschappelijk bewijs voor het nut van meditatie en een zakelijke benadering nemen het zweverige imago weg.

Open uri20120928 27720 18741eq article
elsevier.nl

Online netwerken biedt meer mogelijkheden

Online netwerken via LinkedIn biedt meer opties dan het ouderwetse borrelnetwerken. Maar wat zijn de belangrijkste verschillen? Vier tips.