Simon van Woerden

Simon van Woerden

I'm a New York City based freelance reporter and consultant, interested in development journalism and journalism development.

  • 61
    stories
  • 51K
    words
61
stories for
11
publications
Simon van Woerden's stories for
Show all
Open uri20130418 10082 1k09iho article
De Nieuwe Pers

Argentijnen ontsnappen met bitcoin aan inflatie en monetaire restricties

De gemiddelde Argentijn verdient een salaris dat elk jaar door inflatie een kwart minder waard wordt. Hetzelfde geldt voor spaargeld: consumeren is dan ook het devies. Maar voor wie wel grotere investeringen wil doen, kan bitcoin uitkomst bieden.

Open uri20130504 26746 t6u23u article
De Nieuwe Pers

De 'doe-het-zelf'-terrorist - Theorie van Twee Demonen in Argentinië

De Argentijnse junta van Videla is in Nederland redelijk bekend. Minder aandacht heeft de guerrilla-terreur van de Montoneros gekregen. Wie waren deze linkse strijders en hoe gaat Argentinië vandaag de dag om met deze pijnlijke erfenis?

Stringio article
De Nieuwe Pers

Don Quichot als Koning van Patagonië

Prinses Máxima wordt straks de eerste koningin uit Argentinië. Toch was er al eerder een koning in Argentinië: in de negentiende eeuw kroonde de Franse jurist en avonturier Orélie-Antoine de Tounens zich tot koning Orélie-Antoine I van Auracanië en Patagonië, twee regio's in het zuiden van Argentinië en Chili.

Screen shot 2013 05 09 at 1.46.58 am article
De Nieuwe Pers

Zuid-Amerikaanse hubs: startups in Chili, politiek speeltje in Argentinië

Het voorbeeld van Silicon Valley heeft ten zuiden van de evenaar ook tot inspiratie geleid. In Chili bijvoorbeeld loopt sinds 2010 het programma "Start-Up Chile", waarbij ondernemers in één dag hun bedrijf kunnen beginnen en van de overheid een startkapitaal krijgen.